تیاندوچنگ ؛ پاریس قلابی چین
اگر به تصویر اول دقت کنید برج های ایفل در آن بسیار شبیه به هم به نظر می رسند، اما در واقع اینطور نیستند و این موضوع را می توان از محوطه ی اطراف آنها دریافت. یکی از این برج های ایفل در حقیقت ورژن اصلی آن در پاریس است و دیگری کپی دقیقی از آن در تیاندوچنگ Tianducheng ، حومه ای در هانگزو چین می باشد.
ساختن مدل های کپی برابر اصل در دنیا پدیده ای رایج است، اما تیاندوچنگ ویژگی متمایزی دارد. این ایالت مسکونی لوکس در مساحتی 31 کیلومتر مربعی گسترش یافته و در سال 2007 افتتاح شده است. تیاندوچنگ را از روی مدل «شهر نور» مشهور فرانسه با ساختمان های سبک پاریسی ، فواره ها، مناظر و حتی برج ایفل ساخته اند. برج ایفل قرار گرفته در این شهر، بیش از 100 متر ارتفاع دارد که یک سوم اندازه ی واقعی آن به شمار می رود.
این عکس ها برگرفته از مجموعه ای به نام «سندروم پاریس» هستند که توسط عکاس پاریسی فرانسوا پروست گرفته شده اند. در این تصاویر پروست عکس هایی از پایتخت فرانسه را در کنار نمونه ی مشابه خود در تیاندوچنگ قرار داده است. آنچه می بینید بلوارهای فرانسوی پهن را در کنار ساختمان های دوره اوسمان و مجسمه های کلاسیک پاریسی و چراغ های خیابانی نشان می دهند که تشخیص اصل از فرع را بسیار مشکل می کند.
اما آنچه می بینید تنها یک نما و در واقع ظاهرسازی است!
پروست می گوید: «مردمی که در تیاندوچنگ زندگی می کنند سبک زندگی مشابه هر جای دیگر در چین دارند.» حتی گزینه های خورد و خوراک نیز درست مانند سایر نقاط کشور است و می توان در آن غذاخوری های خیابانی و رستوران هایی را مشاهده نمود که غذاهای متداول چینی را به مشتریان خود عرضه می کنند. پروست می گوید: «با خودم فکر می کردم شاید آنها قصد ایجاد رستوران های فرانسوی را نیز داشته اند! »
علی رغم دغدغه ی ذهنی چینی ها نسبت به سبک های معماری اروپایی و علاقه ی محلی ها نسبت به تیاندوچنگ که آن را با نام شهر آسمان نیز می شناسند، داستان این شهر کمی جای تفکر داشته و آنقدر که باید و شاید مورد توجه نیست. پروست می گوید: «مکان های مختلف در پاریس هر روز هزارن هزار گردشگر را به خود جذب می کنند و این داستان هیچ گاه پایانی ندارد! این در حالی است که در چین مکان های مختلف این شهر آنقدر که باید شلوغ نیستند و در اصل توسط مردم محلی که پیاده یا با اسکوترهای برقی در حال گذر هستند احاطه شده اند. مردم شهر آسمان در واقع اهمیتی به این بناها نمی دهند، تنها برج ایفل آن هم در شب مردم را جذب خود می کند تا رقصی گروهی را تمرین کنند و یا عصرها در کنار آن قدمی بزنند؛ این مورد مخصوصا آخر هفته ها که برج مانند نمونه ی اصلی در پاریس نورانی می شود به اوج خود می رسد.
چهار سال پیش، به نظر می رسید که پروژه با شکست مواجه شده باشد چرا که توسعه دهندگان آن قادر نبودند خریدار، سرمایه گذار و تاجر برای سکونت و کار در آن بیابند، اما تا سال 2017 جمعیت این شهر به 30000 نفر رسید و همچنان نیز مشغول افزایش است.
توجه داشته باشید که تمامی تصاویری که در چپ کادرها قرار گرفته اند عکس های پاریس چینی هستند!